Banner
Banner
Banner
Home Kazakstan Projecten Vrouwen in Ontwikkeling
Engels
Banner
Positieve verandering in dorpen door vrouwen groepen PDF Afdrukken E-mailadres

Het doel van dit project was om vrouwen op het platteland in staat te stellen om positieve veranderingen in hun dorpen en gezinnen te bewerkstelligen. Er waren drie hoofddoelstellingen van het project: ten eerste dat vrouwengroepen participatiemethoden leren en probleemoplossingen zullen begrijpen; ten tweede dat vrouwen inzicht zullen krijgen in onderwerpen als gezondheid, voeding, hygiëne en schoon water; ten derde dat vrouwen hun kennis zullen aanwenden om veranderingen in hun dorpen te bewerkstelligen.

Byxarbai school In het dorp Byxarbai was er bij de vrouwen behoefte aan kennis op het gebeid van gezondheid en de relatie hiervan met lokaal bijgeloof.


Wie waren de doelgroep? Dit zijn vrouwen die wonen in Kazakse dorpen in het middenzuiden van Kazakstan. Deze dorpen zijn economisch achtergesteld en hebben meestal geen goede watertoevoer, geen goede stroomvoorziening en vuilverwerking. De wegen zijn onverhard en de scholen en ziekenhuizen hebben problemen om goed personeel en capabele doktoren aan te trekken. Er zijn een aantal dorpen in het middenzuiden van Kazakstan geholpen via de vrouwengroepen.

Algabas school

Vrouwen in het dorp Algabas kwamen in maart 2009 samen met Agrinas medewerkers om de mogelijkheden van het nieuwe project te bespreken. De naam van dit dorp kan ruwweg vertaald worden met “Ga! Rechtdoor! Met kracht!”

 

Kazakstan33.png

© 2019 Agrinas